Telefoonbezoekje

Een 'telefoonbezoekje' mag je heel letterlijk nemen: het is een bezoek aan iemand via de telefoon. Enkele vrijwilligers van PSC Open Huis bellen wekelijks mensen op die zich daarvoor hebben aangemeld.
Er zijn meerdere redenen waarom iemand behoefte kan hebben aan zo’n telefoonbezoekje: nood aan meer sociaal contact, het fijn vinden om te bellen, iemand nieuw leren kennen, gerust zijn dat er elke week iemand even polst hoe het gaat of gewoon als onderdeel van de weekstructuur. Waarom iemand een telefoonbezoekje wenst, maakt eigenlijk niets uit.
De inhoud van de gesprekken is heel uiteenlopend. Gaande van 'hoe is het', de laatste sportuitslagen, het weer of de huisdieren tot een gesprek over de moeilijkheden waar iemand mee kampt. Ook leuke ervaringen worden uitgewisseld en mensen worden aangemoedigd eens buiten te komen of een leuke plek op te zoeken waar ze misschien nog niet mee bekend zijn.
De kracht van het project zit hem in de telefonisten. Zij kennen de klappen van de zweep, weten wat het is om lastige dagen te hebben en kunnen vanuit hun eigen ervaring oprechte erkenning geven voor waar de opgebelde mee zit.
Wil je zelf gebeld worden?
Dan kan je je hiervoor aanmelden bij Bart: +32 498 16 39 62 of bart.vaneeckhoven@psc-antwerpen.be.
Vermeld zeker jouw voornaam en het telefoonnummer waarop wij jou mogen bellen.
Ken je iemand die hier mogelijk behoefte aan heeft?
Bespreek het eerst met de persoon zelf! Heeft deze persoon er inderdaad nood aan?
Neem dan contact op met Bart of laat de persoon zichzelf aanmelden bij Bart: +32 498 16 39 62 of bart.vaneeckhoven@psc-antwerpen.be.
Geef zeker de volgende informatie door: de voornaam en het telefoonnummer van de persoon die je aanmeldt.
Nadien bellen wij jou of de persoon in kwestie op om kennis te maken en verder af te spreken.
Ontmoet onze bellers:

Onze partner(s) bij dit project:
Logo District Antwerpen

District Antwerpen