Senioren Thuis

Solidaire en betaalbare woonmogelijkheid
Wanneer we ouder worden, komt er voor ieder van ons een moment waarop onze zorgnoden opspelen. Als thuis wonen dan niet meer lukt, is verhuizen naar een zorgvoorziening vaak de enige mogelijkheid. Maar het model waarop de woonzorgcentra gebaseerd zijn, sluit minder en minder aan op de noden van de nieuwe generatie ouderen. Het is daarom tijd voor creatieve en innovatieve alternatieven. Met Senioren Thuis willen we ouderen een solidaire en betaalbare woonmogelijkheid aanbieden. Ons uitgangspunt hierbij is duidelijk: senioren hebben recht op een gelukkig, gezond en lang leven waarbij hun levenservaring en wijsheid erkend en gewaardeerd wordt.
In Senioren Thuis delen kwetsbare ouderen een sociale woning in hun buurt. Iedere bewoner heeft zijn eigen appartement en kan autonoom keuzes maken. Tegelijkertijd zoeken bewoners, al dan niet onder begeleiding, verbinding in de gemeenschappelijke ruimte. Senioren Thuis is samen wonen en zorgen voor elkaar. De kracht van dit concept zit in de solidariteit tussen de bewoners.
Elke partner een specifieke rol
Cruciaal bij deze nieuwe vorm van wonen is ook het partnerschap tussen woon-, zorg- en welzijnsorganisaties. Elke partner heeft een specifieke rol. In Antwerpen neemt PSC Open Huis de coördinatie van deze woonvorm op zich. Bovendien willen we dit project met de nodige zorg verder uitbouwen en de opgedane ervaring delen met anderen zodat het model ook in andere regio’s ontwikkeld kan worden.
Onze expertise
We geloven sterk in het concept Senioren Thuis als oplossing voor vele maatschappelijke en individuele problemen omtrent ouderenzorg. Helaas is het project nog zo alternatief, dat er beleidsmatig nog weinig erkenning is voor dergelijke initiatieven. Al voelen we gelukkig wel aan dat er wat beweegt, dat er stilaan bewegingsruimte ontstaat. Wij bundelden alvast onze expertise in een document dat je hier kunt raadplegen.
Meer info over Senioren Thuis - Borgerhout?
Neem gerust contact op met Ines: ines@psc-antwerpen.be of +32 469 43 69 83.

 • Bewoner Senioren Thuis
  Weten dat je er niet alleen voor staat, is zo belangrijk!
  Bewoner Senioren Thuis
 • Julia
  Een bewoner zei ooit: 'Ik woon hier precies in de hemel!'
  Julia
  Vrijwilliger Senioren Thuis
 • Bewoner Senioren Thuis
  Hier houdt men rekening met wie je bent en vanwaar je komt.
  Bewoner Senioren Thuis
 • Bewoner Senioren Thuis
  Ik had nooit gedacht dat ik nog zo'n gezellige plek zou vinden op mijn oude dag.
  Bewoner Senioren Thuis

Onze partner(s) bij dit project:
Logo Provincie Antwerpen

Provincie Antwerpen

logo Woonhaven Antwerpen

Woonhaven Antwerpen