Expo 'Getekend in eenzaamheid'

Resultaat van een zoektocht
Eenzaamheid, een begrip dat we allen menen te kennen, echter vaak moeilijk onder woorden te brengen.
PSC Open Huis heeft in samenwerking met journaliste Sarah Van Engeland gezocht naar een manier om dit tot uiting te brengen. Het resultaat van deze zoektocht is een aangrijpende expo waarin emoties, verhalen en menselijkheid worden samengebracht in sprekende portretten en getuigenissen. De kracht van de expo is de praktijkgerichte totstandkoming waarbij mensen in eenzaamheid zichzelf bloot geven.
Acht schetsen + gids
Concreet bevat de expo acht schetsen en voorzien wij een begeleidende gids waarin de bezoekers zich dieper kunnen inlezen over het thema en de methodiek waarmee de expo is gecreëerd. Op deze manier krijgt het abstracte begrip ‘eenzaamheid’ diepgang en kleur.
Deze acht collages vormen een reizende expo die de bezoekers wil sensibiliseren over de ernst van eenzaamheid bij ouderen en mensen in armoede. Daarnaast hoopt deze tentoonstelling erkenning te geven aan bezoekers die zelf worstelen met eenzaamheid.
Ontlenen en combineren
Je kunt de expo ontlenen en, indien gewenst, kan dit gecombineerd worden met een lezing en/of getuigenissen van ervaringsdeskundigen. Bovendien ontwikkelden we het kaartspel ‘Getekend in eenzaamheid’, de perfecte manier om ook een nabespreking te koppelen aan de expo.
Specifieke wensen of aanpassingen zijn steeds bespreekbaar.
Meer info? Reservatie?
Neem gerust contact op met Bart of Ines
Bart: bart.vaneeckhoven@psc-antwerpen.be of +32 498 16 39 62.
Ines: ines@psc-antwerpen.be of +32 469 43 69 83.

Onze partner(s) bij dit project:
Logo KU Leuven

KU Leuven